Сьогодні ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати домашні консерви зі скумбрії з додаванням моркви і цибулі. Ніжна по консистенції і закатана з додаванням мінімальної кількості рослинного масла, консервація з скумбрії має повністю натуральний склад і смак. Варто лише один раз приготувати скумбрію за нашим рецептом, і ви назавжди відмовитеся від покупних консервів на користь домашніх заготовок.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати скумбрію з морквою на зиму. Перед початком приготування підготуємо банки: найзручніше використовувати банки об’ємом 500 мл Промиваємо їх питною содою, добре споліскують водою і ставимо стерилізуватися в духову шафу при 110 градусах шийкою вниз на 5-7 хвилин. Простерилізовані банки виймаємо з духовки і залишаємо при кімнатній температурі, щоб вони охололи.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.

Моркву чистимо, промиваємо і шаткуємо на тертці для корейської моркви або нарізаємо тонкими брусочками.

Скумбрію чистимо від нутрощів і відрізаємо голову. Добре промиваємо рибу під проточною водою.

Потім нарізаємо скумбрію шматочками завтовшки 2-3 див.

На дно простерилізованих баночок кладемо лавровий лист, потім трохи цибулі і моркви, кілька шматочків скумбрії. Таким чином, чергуючи овочі і скумбрію, наповнюємо баночки до самого верху.

Потім в кожну баночку наливаємо олію і насипаємо по чайній ложці солі.

Кожну баночку наповнюємо холодної відфільтрованою водою, не доливаючи до краю банки 2-2,5 див, так як в процесі стерилізації риба і овочі також пустять сік.

Банки з рибою прикривають кришками і ставимо в холодну духовку. Включаємо режим верхнього та нижнього нагріву і виставляємо температуру 145-150 градусів. Тушкуємо вміст банок близько 50-60 хвилин.

Після закінчення часу готові консерви за допомогою прихвата акуратно виймаємо з духовки і щільно закручуємо кришками. Закутуємо консерви махровим рушником і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо консерви на зберігання в холодильник.

Салат зі скумбрії з овочами на зиму Скумбрія з морквою на зиму Скумбрія на зиму в банку