Не пробувала ще жоден магазинний кетчуп, який би припав мені до смаку. Всі покупні соуси мені здаються з хімічним присмаком. Але я знайшла для себе вихід – тепер кетчуп я готую самостійно. Такий кетчуп чудово поєднується з шашликом з будь-якого виду м’яса.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Томатна паста – 380 гр.
- Вода – 1 склянка
- Кріп – за смаком
- Перець червоний мелений – на кінчику ножа
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кориця – 0.33 ч. л.
- Часник – 5 зуб.
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати домашній кетчуп до шашлику. Підготуйте необхідні продукти для приготування кетчупу до шашлику.
Необхідну кількість томатної пасти викладіть в сотейник з товстим дном.
Поступово влийте питну воду, перемішуючи масу. Води може знадобитися або більше, або менше. Все залежить від консистенції томатної пасти.
Відміряйте необхідну кількість спецій і приправ.
Зелень кропу і зелень петрушки ретельно промийте під проточною водою і обсушити. Потім дрібно нарубіть гострим ножем.
Часник очистіть від лушпиння, дрібно нарубаєте гострим ножем, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.
поставте Сотейник на середній вогонь, додайте куховарську сіль, цукровий пісок і інші спеції.
Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і додайте подрібнену зелень кропу і петрушки, а також часник. Ретельно перемішайте і варіть приблизно 5 хвилин. Додати столовий оцет і рослинне масло. Знову перемішайте і зніміть з вогню.
Готовий кетчуп повністю остудіть. Розлийте по попередньо вимитим і простерилизованным банках або пляшках. Подавайте готовий кетчуп до шашлику.
Приємного апетиту!
Новости