Не пробувала ще жоден магазинний кетчуп, який би припав мені до смаку. Всі покупні соуси мені здаються з хімічним присмаком. Але я знайшла для себе вихід – тепер кетчуп я готую самостійно. Такий кетчуп чудово поєднується з шашликом з будь-якого виду м’яса.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Томатна паста – 380 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Кріп – за смаком
  • Перець червоний мелений – на кінчику ножа
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кориця – 0.33 ч. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Цукор-пісок – 4 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати домашній кетчуп до шашлику. Підготуйте необхідні продукти для приготування кетчупу до шашлику.

Необхідну кількість томатної пасти викладіть в сотейник з товстим дном.

Поступово влийте питну воду, перемішуючи масу. Води може знадобитися або більше, або менше. Все залежить від консистенції томатної пасти.

Відміряйте необхідну кількість спецій і приправ.

Зелень кропу і зелень петрушки ретельно промийте під проточною водою і обсушити. Потім дрібно нарубіть гострим ножем.

Часник очистіть від лушпиння, дрібно нарубаєте гострим ножем, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.

поставте Сотейник на середній вогонь, додайте куховарську сіль, цукровий пісок і інші спеції.

Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.

Зменшіть вогонь і додайте подрібнену зелень кропу і петрушки, а також часник. Ретельно перемішайте і варіть приблизно 5 хвилин. Додати столовий оцет і рослинне масло. Знову перемішайте і зніміть з вогню.

Готовий кетчуп повністю остудіть. Розлийте по попередньо вимитим і простерилизованным банках або пляшках. Подавайте готовий кетчуп до шашлику.

Приємного апетиту!

Новости