М’ясо у дорадо щільне, але дуже ніжне за смаком. Воно містить мало кісток і приємно в готуванні. Така гарна рибка своїм натуральним смаком, тому при запіканні її на мангалі додамо лише сіль, чебрець для аромату і пару часточок апельсина для кисло-солодкого смаку. У фольгу дорадо загортаємо так, щоб глянцевий її шар був звернений усередину.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Дорадо – 800 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Чебрець свіжий – 2 – 3 гілки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати дорадо у фользі на мангалі, рибу миємо, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Ще раз промиваємо і потім добре обсушуємо паперовим рушником зсередини і зовні.

З одного боку дорадо робимо паралельні надрізи гострим ножем, як на фото.

Посипаємо тушки сіллю, збризкуємо рослинним маслом, в надрізи і у внутрішню порожнину закладаємо гілочки чебрецю.

Апельсин миємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі півкруги. Кісточки викидаємо.

Готуємо відрізки фольги для завертання кожної рибки окремо. На фольгу кладемо частина апельсинових часточок. Залишилися часточки закладаємо в надрізи риби.

Загортаємо дорадо так, щоб всі краї фольги були щільно зачинені, і всі соки залишалися всередині.

Запікаємо дорадо на решітці на мангалі з тліючим вугіллям орієнтовно двадцять п’ять-тридцять хвилин, періодично перевертаючи рибу. Також можна приготувати рибу на решітці в духовці – це займе трохи менше часу, двадцять-двадцять п’ять хвилин.

Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді прямо у фользі. Розгортаємо і насолоджуємося чарівним ароматом. Додатково можна подати салат зі свіжих овочів, рис, картопля.

Приємного апетиту!

Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Страви з риби