Рецепт цього тесту є абсолютно універсальною. Його можна використовувати для приготування піци, пиріжків, ватрушок, біляшів та іншої випічки. Причому, вийде смачно, як на сковороді, так і в духовці.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати дріжджове тісто для піци і пиріжків, у склянку з теплим молоком всипте дріжджі, столову ложку цукру і борошна, перемішайте і залиште суміш на 15 хвилин в теплому місці.
Борошно просіяти через дрібне сито. Це зробить тісто повітряним і пишним.
В половину борошна додайте тепле молоко, цукор, сіль і дріжджову суміш, перемішайте і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
Масло вершкове розтопити на маленькому вогні.
У тісто додайте борошно, розтоплене масло і перемішайте.
Коли тісто стане досить густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками.
Потім перекладіть його в миску і залиште ще на 60 хвилин, щоб вона як слід піднялося.
Через годину тісто збільшиться в об’ємі і буде готове для подальшої роботи.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без яєць на молоці Тісто на молоці для піци на сухих дріжджах