По цьому рецепту ви зможете приготувати тонке тісто для піци на живих дріжджах. Потрібно запастися терпінням, тому що тісто має постояти деякий час в теплі і підрости, але зате основа з нього виходить м’якою і одночасно хрусткою.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Вода – 100 мл
- Свіжі дріжджі – 15 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування дріжджового тіста для піци з живими дріжджами? У миску налийте теплу воду, розчиніть в ній цукор і живі дріжджі.
Додайте 3 столові ложки просіяного борошна і перемішайте.
Накрийте миску з опарою чистим рушником і залиште на 10 хвилин.
Після цього додайте в опару 200 грам просіяного борошна.
Потім додайте сіль і оливкове масло.
Починайте замішувати тісто виделкою, потім, коли воно стане дуже густим, вимішуйте його руками.
Через 10-15 хвилин тісто буде готове і перестане липнути до рук. Залиште його на 40-60 хвилин в теплому місці відпочити, після чого можна приступати до розкочування.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци без яєць Швидке тісто для піци на сухих дріжджах