Наскільки смачними будуть ваші пиріжки залежить від тіста, яке ви зробите. Більш простий і швидкий варіант дріжджового тіста замішується на воді. Всі тонкощі його приготування ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Вода – 700 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1,2 кг
- Сухі дріжджі – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто для пиріжків без молока легко! У миску налийте 200 мілілітрів теплої води, розчиніть в ній цукор і сухі дріжджі. Залиште цю суміш на 5-7 хвилин при кімнатній температурі.
Коли на поверхні дріжджової маси з’явиться пінна шапочка, можна приступати до подальшого замісу тесту.
Додайте до дріжджової маси 500 мілілітрів теплої води, сіль і рослинне масло, перемішайте.
Борошно для тіста кілька разів просійте через сито.
Частинами вводите борошно в миску і кожен раз добре перемішуйте. Але слідкуйте за тим, щоб тісто не було дуже тугим.
Поліетиленовий пакет змастіть всередині рослинним маслом, викладіть в неї тісто.
Пакет зав’яжіть так, щоб всередині залишилося вільний простір.
Пакет з тестом помістіть у велику каструлю, наповнену холодною водою. Залиште тісто на 20-25 хвилин.
За цей час тісто добре підніметься і стане повітряним.
Вийміть тісто з пакету і приступайте до ліплення пиріжків.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Пісне тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків в маслі Тісто на воді для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків в духовці