Якщо ви дуже любите домашню випічку, тоді цей рецепт для вас. Сьогодні я розповім про незвичайно смачний рецепт дріжджового тіста для пиріжків, приготованого на молоці з сухими дріжджами. Випічка, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно пишними і повітряної.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл

Процес приготування:

Як почати готувати дріжджове тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами? У глибоку ємність налийте попередньо підігріте до теплого стану молоко в необхідній кількості.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, буквально столову ложку пшеничного борошна і сухі дріжджі. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15 хвилин.

За цей час опара значно збільшиться в об’ємі.

Потім влийте необхідну кількість рослинного масла.

Додайте сіль.

Ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито.

Ретельно перемішайте.

Після чого тісто добре вимісити руками і скрутіть у великий ком. Помістіть його в глибоку ємність.

Накрийте харчової плівкою. Коли тісто добре підніметься і значно збільшиться в об’ємі, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.

тісто використовуйте за призначенням.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці для пиріжків смажених на сковороді Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків в духовці