Домашні пиріжки краще всього готувати на дріжджовому тісті. Тоді вони виходять хутровими і поживними. А щоб блюдо по-справжньому вдалося, додайте в тісто молоко і яйця. Тісто відмінно підніметься і зарум’яниться. Буде дуже смачно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Молоко коров’яче – 375 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто для пиріжків на молоці з яйцями. Для початку приготуємо опару для дріжджового тіста. Для цього 100 мл. молока ставимо на плиту і гріємо приблизно до 35-40 градусів.
Потім додаємо в нього сухі дріжджі, 1 ст. л. борошна, сіль і цукор.
Накриваємо опару плівкою і рушником і ставимо в тепле місце на 20-30 хв. На опарі повинна з’явиться «шапочка» з бульбашками.
Вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні, додаємо його в молоко, що залишилося.
Також убиваємо сюди яйце.
Тепер просіваємо борошно через ситечко і додаємо в сливово-молочну масу.
Потім вводимо опару і розмішуємо.
Тісто вийде не дуже густим, але й не рідким. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 2 години.
Приблизно через годину, його потрібно обім’яти руками, також потрібно обім’яти через 2 години.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Швидке тісто для пиріжків в духовці Швидке тісто для пиріжків на молоці Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах