М’яке, пухке, неймовірно смачне дріжджове тісто для пиріжків просте тане в роті! Справжні ласощі для будь-якого чаювання! Домочадці і гості будуть у захваті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сухі дріжджі – 1 пакет
Процес приготування:
Як почати готувати дріжджове тісто для пиріжків в духовці, що тане в роті як пух? Для початку приготуємо опару для тіста. Для цього візьмемо 1,5 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукрового піску і сухі дріжджі. Змішуємо продукти.
Молоко нагріваємо приблизно до 35 градусів. Заливаємо його в сипку суміш для опари і розмішуємо.
Накриваємо суміш і ставимо в тепле місце на 40 хв. Опара збільшиться приблизно в 2 рази.
борошно просіваємо через ситечко і додаємо в неї яйце, опару і розтоплене вершкове масло. Ретельно все перемішуємо і формуємо тісто.
Залишаємо тісто під рушником в теплому місці на 40 хв. Потім обминаємо тісто і знову залишаємо на 40 хв. За цей час воно має піднятися і збільшитися в 2-2,5 рази.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Здобне тісто на сухих дріжджах для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на молоці Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах