Мої домашні дуже люблять домашню випічку з капустою, і я намагаюся їх радувати пиріжками як можна частіше. Для приготування пиріжків я використовую дріжджове тісто, рецептом якого з великим задоволенням хочу поділитися з вами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати дріжджове тісто для пиріжків з капустою в духовці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пухнастого тесту.
Злегка підігрійте молоко до теплого стану і вилийте його в глибоку ємність. Потім розбийте куряче яйце, додайте цукровий пісок і сіль. Гарненько перемішайте. Після чого додайте розм’якшене вершкове масло і знову перемішайте до однорідної консистенції.
В глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, додайте сухі дріжджі, ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти поступово введіть до рідким, і замісіть м’яке еластичне тісто.
Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, добре обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Тим часом приготуйте капустяну начинку.
тісто розділіть на однакові частини. Розкачайте з допомогою качалки. Викладіть капустяну начинку. Сформуйте акуратні пиріжки.
викладіть Пиріжки на деко. Залиште підійти на 10-15 хвилин.
Потім помістіть в попередньо розігріту духовку і випікайте до готовності. Після чого подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто для пиріжків на молоці Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Швидке тісто для пиріжків