За цим рецептом ви можете з кислого молока замісити гарне тісто для пиріжків з будь-якою начинкою. На кислому молоці тісто завжди піднімається. Пиріжки виходять ніжними і не черствіють на наступний день Таке тісто добре зберігається в морозилці.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
- Молоко кисле – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто на кислому молоці для пиріжків просто! Кисле молоко підігрійте до 37°С і перелийте в окремий посуд. Насипте до нього потрібну кількість цукру і сухих дріжджів, розмішайте і залишіть на 10 хвилин.
За цей час дріжджі активуються, почнуть працювати і на поверхні молока утворюється пінна шапочка.
В посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість пшеничного борошна. Насипте до неї сіль і ложкою перемішайте.
В борошно розбийте куряче яйце.
Потім до борошні перелийте дріжджову масу.
З допомогою виделки або віночка замісіть тісто, щоб воно забрало все борошно.
Потім перекладіть тісто на присипану борошном дошку і руками його добре вимісіть. Тісто перекладіть назад в посуд і на 1 годину поставте в тепле та без протягу місце.
Через годину тісто на кислому молоці добре підійде.
тісто рукою трохи обімніть і можете формувати пиріжки з будь-якою начинкою.
Смачною і вдалою випічки і приємної роботи!
Дріжджове тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на молоці Швидке тісто для пиріжків