Дріжджові оладки вийдуть максимально поживними і пишними, якщо будуть приготовані на молоці з додаванням яєць. Спробуйте апетитне блюдо, яке можна подавати до чаю або сніданку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати дріжджові млинці на молоці з яйцями легко! Дріжджі з’єднуємо з одного човном цукру, заливаємо 50 мл теплого молока і залишаємо на 10 хвилин.

Окремо збиваємо два яйця з сіллю, потім перелити масу до дріжджів. Сюди де просіваємо борошно, виливаємо молоко, що залишилося і додаємо заздалегідь розтоплене вершкове масло. Ретельно замішуємо тісто, накриваємо плівкою і даємо настоятися в теплому місці на 40 хвилин.

Коли тісто для оладок зійде, обсмажуємо в олії на помірному вогні. При готування тісто ще більше підніметься.

Пишні дріжджові оладки перекладаємо в загальну тарілку і подаємо до столу в теплому вигляді. Готово!

Дріжджові млинці на молоці з яйцями Дріжджові оладки Дріжджові оладки з яйцями Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки без соди і розпушувача Пишні оладки на молоці