Млинці за цим рецептом виходять пухкими, рум’яними, з дрібними дірочками. Дріжджове тісто готуємо опарним способом, це активно запускає роботу дріжджів, і блинная маса виходить «живий» і дихаючої. Такі пишні млинці гарні самі по собі, просто зі сметаною, вершковим маслом або варенням.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Вода тепла – 380 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло соняшникове (для тіста) – 75 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Для приготування млинців на кефірі з дріжджами виливаємо в миску вказану кількість теплої води, висипаємо дріжджі і півсклянки борошна. Віночком все розмішуємо до отримання однорідної суміші і ставимо в тепле місце. Приблизно через двадцять-тридцять хвилин дріжджі активуються, суміш вкриється піною – опара готова.

Окремо збиваємо яйця разом з цукром і сіллю. Вливаємо яєчну масу в опару, змішуємо. Кефір підігріваємо до теплого стану і також вливаємо до опарі, додаємо рослинне масло, перемішуємо. Просіваємо борошно прямо в миску, віночком вимішуємо тісто, щоб розбити всі грудочки і домогтися однорідної суміші. Отримане тісто ставимо в тепле місце на тридцять-сорок хвилин.

Сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і добре розігріваємо. Набираємо тісто ополоником з дна миски, щоб захопити всі бульбашки повітря, і виливаємо на гарячу сковороду. Швидко розподіляємо рівним шаром по дну сковороди і смажимо пару хвилин на середній температурі до рум’яної скоринки. Перевертаємо плоскої широкої лопаткою і смажимо ще кілька хвилин. Змащувати сковороду після смаження першого млинця більше не потрібно, оскільки тісто вже містить олію.

Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку, промазуючи м’яким вершковим маслом, щоб вони залишалися м’якими і соковитими. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на воді Млинці на воді без молока Млинці на кефірі без соди Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці Товсті млинці на кефірі