Ситний і смачний пиріг, який сподобається тим, хто не любить концентрований смак ягід. Тут він нівелюється сирною прошарком, завдяки чому смак пирога виходить м’яким і з приємною кислинкою.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Брусниця – 500 гр.
  • Сир – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 320 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
  • Мед – 5 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати дріжджовий пиріг з брусницею і сиром просто! У глибокій мисці змішайте яйце і цукор. Додайте сіль і за допомогою міксера збийте до отримання стійкої піни.

Молоко підігрійте, додайте цукор і дріжджі і перемішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів. Відставте суміш на пару хвилин, поки не утвориться шапочка з піни, потім влийте яєчну піну і ретельно перемішайте.

Просійте борошно через дрібне сито, позбавляючись від грудочок, і частинами введіть її в тісто, добре вимішуючи після кожного додавання.

У процесі вимішування додайте рослинне масло, щоб тісто було більш еластичним і менше липло до рук. Сформуйте з тіста кулю, оберніть харчовою плівкою або накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину, щоб тісто підійшло.

Тим часом підготуйте начинку. Брусницю промийте під проточною водою, намагаючись не пошкодити ягоди, і обсушити на рушнику від зайвої вологи. Сир протріть через дрібне сито для отримання більш однорідної консистенції, додайте до нього цукор і яйця.

Перемішайте все до однорідності за допомогою міксера, додаючи в процесі крохмаль і сіль.

Додайте в отриману масу мед і ще раз перемішайте до однорідності.

Від тіста відокремте чверть для прикраси пирога, а решту розтягніть по листу, змащеного маслом. На тісто викладіть рівним шаром брусницю і присипте невеликою кількістю цукру зверху. Потім залийте ягоди сирною начинкою.

Решту тіста розкачайте в пласт, наріжте смужками і викладіть зверху у вигляді діагональної решітки. Прищепите кінці смужок до бортикам.

Випікайте пиріг у духовці при температурі 200-220 С до підрум’янюючи тесту. Це займає близько 60-80 хвилин, залежно від товщини вашого тесту пирога в цілому.

Приємного аппетита!

Пироги