Начинка з сиру, сметани, цукру, лимонного соку і крохмалю намазується на пласт дріжджового тіста, потім посипається чорницею і загортається в рулет. Він розрізається на шматочки і запікається у формі протягом півгодини.


Інгредієнти: на 11 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Свіжі дріжджі – 40 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Чорниця – 300 гр.
  • Для глазурі: –
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування дріжджового пирога з чорницями і сиром. Починаємо з приготування опари. Гріємо молоко в мікрохвильовій печі або на плиті і розводимо в ньому свіжі дріжджі. Насипаємо 2 ч. л. цукрового піску і перемішуємо. Відправляємо ємність в тепле місце на 10-15 хвилин, щоб опара піднялась.

В окремій ємності збиваємо яйце з ванільним цукром, цукровим піском і сіллю. Борошно просіваємо через сито і поступово додаємо до яєчної суміші.

Відправляємо піднялася опару до решти інгредієнтів.

Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому трохи охолонути. Починаємо замішувати тісто. Це можна зробити як руками, так і комбайном. Поступово додаємо вершкове масло. Готове дріжджове тісто має бути еластичним і не дуже густим. Посипаємо його невеликою кількістю борошна, накриваємо харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на 1-1.5 години.

Готуємо начинку для пирога. У зручній ємності змішуємо сир зі сметаною, цукром, лимонним соком і кукурудзяним крохмалем до отримання однорідної маси.

Дріжджове тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розкачуємо його качалкою в пласт, товщиною близько 0,5 див.

Тепер викладаємо на нього сирну масу і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні, залишаючи місце на краях.

Викладаємо зверху свіжу чорницю.

Акуратно звертаємо тісто в рулет.

Розрізаємо його на приблизно однакові шматочки і щільно викладаємо їх у застелену пергаментним папером форму для запікання. Відправляємо її в холодну духовку і запікаємо при температурі 170 o с протягом 30 хвилин.

Готуємо глазур. Змішуємо молоко з цукром до отримання однорідної маси.

Пиріг дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і поливаємо зверху глазур’ю. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм. Приємного апетиту!

Пиріг з сиром і чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з дріжджового тіста Пиріг з чорницею на сметані