Насичений смак і неповторний аромат варення зі слив багатьох роблять його шанувальниками. Приготувавши такий джем на зиму в мультиварці, ви заощадите свій час і сили, а результат обов’язково порадує як вашу сім’ю, так і гостей. Адже кожна ложечка сливового джему – просто пальчики оближеш.


Інгредієнти: на 0.75 л.

  • Слива синя – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 350 мл
  • Імбир мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення з слив в мультиварці легко! Підготувати все необхідне для приготування варення з слив інгредієнти.

Сливи вимити, просушити на кухонному рушнику. Сливи розрізати навпіл і витягнути з них кісточки.

Встановити режим «Мультиповар» на мультиварці, виставити температуру до 160 градусів. Сливи відправити в чашу мультиварки, залити їх водою. Варити 15 хвилин.

Додати в каструлю цукор і імбир, варити півгодини. Потім дати сливової масі трохи охолонути, перетерти сливи через сито.

Повернути перетерту масу в чашу мультиварки. Зменшити температуру до 125 градусів, варити ще півгодини.

Дати джему з злив в мультиварці охолонути. В цей час постерилизовать підготовлені банки і кришки. Джем розлити по банках і зберігати в прохолодному місці. Не забудьте відразу спробувати сливовий джем!

Джеми Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму