Хочу поділитися чудовим рецептом смачного ласощі. Джем з червоної смородини з пектином готується просто і не забере у вас багато часу. Частування виходить в міру солодким і кислим. Джем можна використовувати в якості прошарку тортів чи тістечок.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Пектин – 10 гр.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Почнемо готувати джем з червоної смородини з пектином. У склянку насипте необхідну кількість пектину, залийте невеликою кількістю води і ретельно перемішуйте, поки маса не загусне.

Червону смородину переберіть, очистити від гілочок і ретельно вимийте під проточною водою.

Дайте ягодам стекти, виклавши їх у друшляк або сито, або обсушіть, поклавши їх на чисте кухонний рушник. Вимиті і обсушені ягоди червоної смородини викладіть в каструлю з товстим дном, додайте цукровий пісок. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи, і варіть 3-5 хвилин на повільному вогні.

Потім зніміть з вогню, остудіть і протріть через дрібне сито. Ягідне пюре перекладіть знову в каструлю, поступово влийте розведений пектин, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно розлийте смородиновий джем по стерильним банкам.

Гарячі банки з джемом з червоної смородини з пектином добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного насолоди!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Желе з червоної смородини без кісточок Повидло з червоної смородини Червона смородина на зиму