Хочу поділитися чудовим рецептом смачного ласощі. Джем з червоної смородини з пектином готується просто і не забере у вас багато часу. Частування виходить в міру солодким і кислим. Джем можна використовувати в якості прошарку тортів чи тістечок.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Пектин – 10 гр.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Почнемо готувати джем з червоної смородини з пектином. У склянку насипте необхідну кількість пектину, залийте невеликою кількістю води і ретельно перемішуйте, поки маса не загусне.
Червону смородину переберіть, очистити від гілочок і ретельно вимийте під проточною водою.
Дайте ягодам стекти, виклавши їх у друшляк або сито, або обсушіть, поклавши їх на чисте кухонний рушник. Вимиті і обсушені ягоди червоної смородини викладіть в каструлю з товстим дном, додайте цукровий пісок. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи, і варіть 3-5 хвилин на повільному вогні.
Потім зніміть з вогню, остудіть і протріть через дрібне сито. Ягідне пюре перекладіть знову в каструлю, поступово влийте розведений пектин, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно розлийте смородиновий джем по стерильним банкам.
Гарячі банки з джемом з червоної смородини з пектином добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і приберіть в прохолодне місце для зберігання.
Приємного насолоди!
Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Желе з червоної смородини без кісточок Повидло з червоної смородини Червона смородина на зиму