Джем або желе з червоної смородини – чудове ласощі, дуже смачне і апетитне. Терпкий кисло-солодкий смак цього джему чудово поєднується з різноманітною випічкою і вдало лягає прошарком в торти, пироги та інших десертах.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати джем з червоної смородини на зиму за 20 хвилин? Гарненько, але дуже акуратно промийте червону смородину і покладіть її в каструлю або миску для варіння. Хвостики не можете видаляти.
Всипте в ягоди весь цукор і акуратно перемішайте, щоб цукор розподілився між ягід.
Перемішуйте ягідки до тих пір, поки цукровий пісок не придбає рожево-червоний колір.
Каструлю з ягодами поставте на плиту і включіть великий вогонь, починаючи уварювати джем протягом восьми хвилин.
Через п’ять хвилин варення покриється пінкою і почне пузиритися.
Вилийте варення в іншу ємність за допомогою друшляка і протріть ягоди через нього. Макуха і гілочки залишаться в друшляку.
Перемішайте вміст ємності до однорідності, і ви побачите, що джем почав гуснути. Розподіліть його по банкам.
Желе в баночках вже стає досить густим і пружним.
Банки з джемом залиште остигати без кришок, можете вкрити їх марлею – щоб не потрапили мошки і пил.
До ранку на поверхні баночок буде пінка, а джем повністю загусне.
Банки з остившім джемом або желе закрийте консервними кришками і приберіть на зберігання в холодильник або льох.
Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Джеми Желе з червоної смородини без желатину Повидло з червоної смородини