Джем або желе з червоної смородини – чудове ласощі, дуже смачне і апетитне. Терпкий кисло-солодкий смак цього джему чудово поєднується з різноманітною випічкою і вдало лягає прошарком в торти, пироги та інших десертах.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати джем з червоної смородини на зиму за 20 хвилин? Гарненько, але дуже акуратно промийте червону смородину і покладіть її в каструлю або миску для варіння. Хвостики не можете видаляти.

Всипте в ягоди весь цукор і акуратно перемішайте, щоб цукор розподілився між ягід.

Перемішуйте ягідки до тих пір, поки цукровий пісок не придбає рожево-червоний колір.

Каструлю з ягодами поставте на плиту і включіть великий вогонь, починаючи уварювати джем протягом восьми хвилин.

Через п’ять хвилин варення покриється пінкою і почне пузиритися.

Вилийте варення в іншу ємність за допомогою друшляка і протріть ягоди через нього. Макуха і гілочки залишаться в друшляку.

Перемішайте вміст ємності до однорідності, і ви побачите, що джем почав гуснути. Розподіліть його по банкам.

Желе в баночках вже стає досить густим і пружним.

Банки з джемом залиште остигати без кришок, можете вкрити їх марлею – щоб не потрапили мошки і пил.

До ранку на поверхні баночок буде пінка, а джем повністю загусне.

Банки з остившім джемом або желе закрийте консервними кришками і приберіть на зберігання в холодильник або льох.

Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Джеми Желе з червоної смородини без желатину Повидло з червоної смородини