найпростіший рецепт желе з соку червоної смородини, але виходить воно неймовірно смачним і ароматним. Кисло-солодке желе доповнить сімейне чаювання і будь-яку випічку. Приготувати желе досить просто і швидко. Така заготовка на зиму виходить не тільки смачною, але і корисною.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати желе з соку червоної смородини, ягоди червоної смородини необхідно перебрати, прибрати все листя і гілочки. Потім ретельно промиваємо червону смородину і перекладаємо її в ємність, у якій буде готуватися желе.

Додаємо до ягід склянку води і ставимо ємність на середній вогонь. Нагріваємо до тих пір, поки ягоди не почнуть лопатися і не пустять сік.

Після цього ягоди даємо трохи охолонути, потім двічі протираємо через дрібне сито. Важливо, щоб желе вийшло без вкраплень шкірки і кісточок, однорідним.

Отриманий сік червоної смородини переливаємо в ємність, додаємо цукровий пісок, все перемішуємо і ставимо на вогонь.

Як тільки маса закипить, варимо ще протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну.

Потім знімаємо желе з вогню, розливаємо по підготовленим банкам, щільно закриваємо кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо желе до повного охолодження.

Може здатися, що желе вийшло досить рідким, але в міру остигання воно буде загусати.

Приємного вам чаювання!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок