Чорна смородина – ягода з багатим вмістом пектину, що дозволяє готувати з неї густий джем без добавок. Смородинове ласощі з мигдальним смаком можете використовувати у випічці і бути впевненими – вона не витече. Приготування джему в мультиварці дуже зручно і скорочує час і зусилля для приготування.
Інгредієнти: на 2.4 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Мигдаль – 1 жменя
- Лимон – 0,5 шт.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з чорної смородини в мультиварці. Смородину переберіть. Добре промийте ягоди, при наявності прилиплих листя – замочіть її в холодній воді. Викладіть на паперовий рушник, щоб вона висохла.
Мигдаль перемолите в крихту. Включіть в мультиварці режим «Мій рецепт», встановіть температуру 160 градусів. Перекладіть в чашу мигдаль і цедру з половини лимона і воду, добре розмішайте, закип’ятіть і проварити 30 хвилин. Процідіть рідку суміш. Встановіть температурі 140 градусів і знову влийте в чашу відвар мигдалю, всипте цукор і закип’ятити. Готуйте 10 хвилин.
Перекладіть в чашу смородину, перемішайте і знову закип’ятіть, поваріть джем 40 хвилин. Додайте його у стерильних невеликих банках і закупорьте. Переверніть, накрийте ковдрою і після охолодження зберігайте в зручному прохолодному місці.
Пробуйте ароматний і ніжний джем! Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини з лимоном Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму