Якщо Ви впевнені, що приготоване в літній час варення навряд чи дочекається зими, то вибирайте самий швидкий і оптимальний рецепт приготування без використання банок. Так у вас і ваших близьких в будь-який час буде можливість дістати стаканчик з варенням з холодильника.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 4 – 5 ст.
  • Цукор-пісок – 5 – 6 ст.
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з чорної смородини п’ятихвилинка склянками. Самим важливим і необхідним етапом є підготовка ягоди. Всю смородину знімаємо з гілочок, ретельно промиваємо і просушуємо, Поки не стече найбільшу кількість води.

В каструлю з водою набираємо воду і доводимо її до кипіння. Після чого опускаємо в каструлю підготовлені ягоди і варимо близько 3-4 хвилин.

За цей недовгий час ягоди стали набагато м’якше, і ми додаємо до них цукровий пісок. Варення ретельно перемішуємо і проварюємо ще хвилин 5.

Паралельно з цим підготуємо стаканчики. Ми їх просто промиваємо з содою і потім повністю просушуємо.

Загусло варення в гарячому вигляді розкладаємо в підготовлені стакани і за бажанням прикривають кришками. На цьому процес приготування завершено. Зберігаємо заготівлі тільки в холодильники протягом нетривалого часу.

Бажаємо приємного апетиту!

Варення Варення з чорної смородини Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини