Агар-агар – це гарна заміна желатину, приготовлена з водоростей. Якщо ви не хочете використовувати желатин, то його сміливо замінюйте. Виходить гарний, густий джем. Відмінно підійде для випічки і смачних бутербродів.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Агар-агар – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати джем з чорної смородини з агар агаром легко! Смородину перебираємо, видаляючи всі листочки і гілочки.
Моєму і даємо злегка обсохнути.
Тепер порционально засипаємо смородину в глибоку миску і подрібнюємо її товкачем.
Додаємо цукор і агар-агар, розмішуємо і даємо йому настоятися і набрякнути.
Ставимо каструлю на плиту і доводимо масу до кипіння. Потім продовжуємо варити джем ще 5 хв.
Розливаємо гарячий джем у стерилізовані банки і закатуємо.
Перевертаємо їх на кришки і закутуємо теплим пледом або рушником.
Даємо охолонути 1,5 години. Ставимо джем в холодильник.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму