При варінні джему у глоду бажано видалити кісточки, оскільки вони досить великі і ними можна поперхнутися під час їжі. Такий джем з великих ягід зручно використовувати як начинку в вареники чи пиріжки.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Глід – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати джем з глоду без кісточок, необхідно перебрати ягоди глоду, викинути підгнилі та перезрілі, видалити хвостики.

ягід видалити кісточки. Це можна зробити, обрізавши капелюшок з ягоди зверху і знизу і зробивши надріз збоку. За допомогою кінчика ножа виколупати насіння. Робота копітка і займає деякий час. Потім ягоди ретельно помити.

Засипати глід в глибокому тазу цукровим піском. Додати воду, все перемішати. Поставити на середній вогонь, дочекатися закипання. Не забувати періодично помішувати і знімати пінку. Після закипання варити джем з глоду ще 35 хв

Банки заздалегідь помити з содою, кришки теж вимити содовим розчином. Всі обполоснути, дати просохнути. Стерилізувати всю тару в духовці, кришки обов’язково обдати окропом. Розлити гарячий джем з глоду по банкам і закрутити кришками.

Дати варенню охолонути до кімнатної температури і прибрати в льох на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з глоду Джеми