Цілюще джем з глоду на зиму відомий своїми корисними властивостями, багатством вітамінів в своєму складі і незамінністю для підтримки імунітету в холодну пору року. Приготувати ароматний, смачний і корисний джем з глоду на зиму нескладно, достатньо озброїтися запропонованим рецептом.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Глід – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 500 гр.
  • Лимон – 1,5 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування джему з глоду на зиму? Ягоди глоду перебрати, промити, висипати в глибоку каструлю. Влити в каструлю воду. Поставити каструлю на вогонь, варити після закипання кілька хвилин.

Ягоди глоду процідити, відвар залишити (він ще стане в нагоді). Глід протерти через сито.

Протертий глід з’єднати з залишеним відваром, додати цукор. Варити джем до загусання, постійно помішуючи ложкою.

Розлити готовий джем з глоду по заздалегідь стерилізованим банкам. Банки закатати, перевернути догори дном, укутати ковдрою і поставити остигати в тепле темне місце. Після переставити джем з глоду на зиму для зберігання в подгреб або підвал. Джем для затишних зимових вечорів готовий!

Варення з глоду Джеми