Ірга – ягода, яку полюбляють люди, які ведуть здоровий спосіб життя і є прихильниками здорового харчування. Ягода багата вітамінами і мінералами, а також антиоксидантами. Хочу поділитися з вами рецептом чудового смаку джему з ірги.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ірга – 1 кг
- Желатин харчовий – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Готувати джем з ірги на зиму легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для джему з ірги.
Ягоди ірги ретельно переберіть. Викладіть ягоди в сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.
В глибоку ємність з товстим дном перекладіть чисті ягоди ірги.
Додайте необхідну кількість цукрового піску.
З допомогою товкачика розімніть ягоди або скористайтеся заглибним блендером. Залиште ягоди з цукровим піском приблизно на годину. За цей час виділиться досить ягідного соку.
Додайте 400 мл питної води. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь. Кип’ятіть 5 хвилин на повільному вогні. Потім вимкніть і залиште на плиті.
Додайте варення лимонну кислоту, ретельно перемішайте.
Заздалегідь залийте желатин 100 мл питної води і залиште для набухання. Набряклий желатин влийте в джем і ретельно перемішайте до повного розчинення. Повністю остудіть джем. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника розлийте джем з ірги по стерильним банкам, добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Потім перемістіть банки з джемом в темне прохолодне місце на зберігання. На наступний день, коли джем повністю застигне, можна пробувати ароматне ласощі.
Приємного насолоди!
Варення з ірги Джем з ірги Джеми