Джем з ірги з лимоном – смачне ласощі з ніжним і тонким смаком. За своїм зовнішнім виглядом ірга нагадує чорну смородину або чорноплідну горобину. Ягода багата вітамінами і антиоксидантами.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ірга – 1 кг
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як почати готувати джем з ірги з лимоном? Підготуйте необхідні інгредієнти для джему з ірги з лимоном. Ягоди ірги ретельно переберіть. Викладіть ягоди в сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.

В ємність, у якій будете варити джем, влийте 100 мл питної води і насипте необхідну кількість цукрового піску.

Ретельно перемішайте. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи до повного розчинення цукрового піску. Зменшіть вогонь.

Кип’ятіть 5 хвилин на повільному вогні.

Лимон помийте і розріжте половину, вийміть кісточки.

Пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.

У киплячий сироп акуратно викладіть ягоди ірги.

Доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася.

Додайте подрібнений лимон і варіть приблизно 5 хвилин після закипання. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника розлийте варення з ірги по стерильним банкам, добре закрутіть кришками. Потім перемістіть банки з варенням в темне прохолодне місце на зберігання.

наступного дня, коли варення повністю охолоне, можна пробувати смачне частування.

В нашій родині ми любимо намазувати джем на білий батон.

Приємного насолоди!

Варення з ірги Джем з ірги Джеми