Джем готується набагато швидше варення, але при цьому не менш смачний і його також можна зберігати в закатанном вигляді.
Інгредієнти: на 1 л.
- М’якоть кавуна – 2 – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 1.2 кг
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
- Квиттин – 40 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати джем з м’якоті кавуна на зиму, ретельно промийте кавун під проточною водою, щоб бруд з нього не потрапила на м’якоть при розрізуванні. Зріжте кірку, залишаючи якомога менше білої прошарку, так як в цьому випадку особливої цінності вона не представляє. Наріжте серцевину невеликими шматочками довільної форми.
Подрібніть м’якоть кавуна будь-яким зручним для вас способом. Можете придушити її з допомогою, наприклад, товкачика для пюре або перемолоти в блендері на низьких швидкостях.
Щоб позбутися від великих шматочків і кісточок, процідіть отримане пюре через дрібне сито або відіжміть через складену в кілька шарів марлю.
Поставте отриману рідину на вогонь, додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть масу до легкого кипіння, регулярно помішуючи, зменшіть вогонь і варіть до повного розчинення цукру. Потім додайте квиттин, все ретельно розмішайте і варіть ще протягом 5-7 хвилин. Цей інгредієнт також успішно можна замінити звичайним пектином або желатином.
Отриманий джем зніміть з вогню і розлийте по банках, які потрібно заздалегідь простерилізувати і дати охолонути і обсохнути. Загорніть кришкою під ключ, складіть банки догори дном і укутайте ковдрою. Залиште джем в такому вигляді до повного охолодження, потім перенесіть на зберігання в темне і прохолодне місце.
Смачного!