Джем, зварений з ягід полуниці з бананом, може на перший погляд здатися нудною, однак кислинка ягід нівелює і розбавляє солодкість стиглих бананів. Таке варення має приємну тягучу структуру.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Банан – 3 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати джем з полуниці з бананом. Полуницю перебрати, зняти зелені хвостики. Ягоди помити ретельно в декількох водах. Полуницю можна класти в варення цілою, а можна порізати навпіл. Перекласти ягоди в широку миску, засипати цукровим піском і залишити на 5 годин, щоб виділився сік, який просочить цукор.

Поставити ягоди з соком і цукром на вогонь, довести до кипіння і варити, постійно заважаючи, 5 хв. Обов’язково знімати з варення пінку. Залишити полуничне варення остигати при кімнатній температурі на 5 годин. Знову двічі проробити ті ж самі маніпуляції, залишаючи в підсумку масу остигати на 5 годин.

Коли потрібно буде кип’ятити полуницю в третій раз, потрібно банани почистити, порізати їх тонкими кружечками, додати в джем. Варити варення, періодично помішуючи, близько 20-25 хв., не забуваючи знімати пінку.

За попередньо простерилизованным в духовці скляним банкам невеликого обсягу розлити киплячий джем, закрутити герметично кришками, обробленими окропом. Перевернути догори дном банки, укутати старої теплою курткою. Дати охолонути до кімнатної температури і перенести в підвал.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Джем з полуниці Джеми Заготовки з полуниць на зиму