Важливо не тільки виростити полуницю, але і швидко її заготовити, так як ця ягода в свіжому вигляді зберігається недовго. Найпопулярніший спосіб цієї смачної заготовки – полуничний джем, приготований в мультиварці. «Панасонік» має програму «Гасіння» і таймер для ручної установки часу, тому в такій моделі нескладно зварити густий і смачний джем. Варимо варення з полуничного пюре методом однократної варіння на одній програмі і без додавання желирующих речовин.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати джем з полуниці в мультиварці Панасонік просто! Підготуйте до роботи ваш «Панасонік».

Відміряйте на вагах потрібну кількість полуниці і цукру. Помийте баночки для цієї заготовки.

Полуницю промийте, видаліть чашолистки і подрібніть ягоди в чаші кухонного комбайна або за допомогою блендера до стану пюре.

Потім полуничне пюре перелийте в чашу «Панасоніка», насипте потрібну кількість цукру і лопаткою перемішати, щоб цукор розчинився.

Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Гасіння». На цій програмі джем буде нудитися при незначному кипінні. Клапан кришки бажано зняти, щоб рідина краще випаровується. Встановити вручну на 90 хвилин. Через 10-20 хвилин відкрийте кришку і зніміть пінку з поверхні.

Потім варіть джем до завершення програми. Можна за 20 хвилин до закінчення програми кришку мультиварки відкрити, що зробить джем густішим.

Поки джем вариться, сухим способом стерилізуйте банки і кришки. Гарячий полуничний джем розлийте по банках, герметично закупорьте і після охолодження перенесіть в місце зберігання.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з полуниці в мультиварці Джеми Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму