Польова полуниця – ягода неймовірна, дуже яскрава і запашна. І звичайно, хочеться зберегти її чудовий смак на зиму. Варення з польовий полуниці виходить густим і ароматним. Воно стане хорошою начинкою для млинців, вафель і різних десертів. Порадуйте своїх рідних апетитним ласощами!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Полуниця лісова – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з полуниці польовий. Польову полуницю як слід перебираємо від гілочок і сміття і промиваємо водою в друшляку. Даємо їй стекти, а полуницю залишаємо на пару хвилин підсохнути.

Пересипаємо польову полуницю в каструлю, засипаємо цукровим піском, додаємо воду і акуратно розмішуємо. Включаємо конфорку на середній вогонь і варимо польову полуницю, постійно помішуючи. Доводимо її до кипіння і зменшуємо вогонь. Проварюємо ще 10 хв.

Тепер знову збільшуємо вогонь і ще раз доводимо варення до кипіння. Маса повинна добре розвариться і бути досить однорідною. Коли варення закипіло, знову зменшуємо вогонь і варимо 10 хв. І повторюємо процес ще раз. Востаннє проварюємо варення 15 хв.

Прибираємо утворилася пінку і гарячим розливаємо варення в стерилізовані банки, закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму