Однорідний густий джем виходить з полуниці, якщо ягідне пюре перемішати з пектином, адже у самої ягоди його не так багато. Пектин допоможе швидко желировать масу, не уваривая її з руйнуванням вітамінів і цінних речовин.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Полуниця – 1 кг
- Желфикс – 1 пакет
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Готувати джем з полуниці з пектином просто! Полуницю грунтовно перебрати, викинути всю пошкоджену або забродившую. Ягоди помити в декількох водах та зняти чашолистки, обсушити на паперових рушниках. Скласти всю полуницю в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнити її до стану однорідного пюре.
Змішати пектин або желфикс з 2 ст. л. цукрового піску, всипати в ягідне пюре. При постійному помішуванні довести масу до кипіння, знімаючи піну. Прибрати з вогню. Додати весь цукровий пісок, перемішати.
Знову довести до кипіння, перемішуючи, і варити 3 хв. на слабкому вогні, знімаючи пінку.
джем Розлити по митим простерилизованным скляним банкам, щільно закрутити гвинтовими кришками або закатати. Кришки потрібно попередньо прокип’ятити близько 5 хв. Банки з заготовками перевернути під теплою ковдрою і залишити до охолодження на 8-12 годин. Перенести ласощі в підвал або комору, там зберігати до 1 року.
Приємного апетиту!
Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці Конфітюр з полуниці Повидло Повидло з полуниці Полуниця на зиму