Для того щоб заготовити полуницю на зиму за цим рецептом, нам знадобляться пакети для льоду. Так простіше розморожувати ласощі в потрібних кількостях. Заморожену полуницю можна використовувати як начинку для пирогів або наповнювач для морозива та коктейлів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати полуницю з цукром без варіння протерту блендером для морозилки. Почнемо з самого головного інгредієнта – полуниці. Спочатку її необхідно перебрати: відокремити соковиті і стиглі плоди від гнилих або пошкоджених. Далі ягоди промиваємо й обсушуємо, тільки потім можна буде видалити плодоніжки.

Якщо клубничины невеликі, залишаємо їх недоторканими, якщо ж ягоди досить великі, нарізаємо їх часточками.

Тепер полуницю потрібно подрібнити до стану пюре. Для цієї мети краще всього використовувати блендер. Викладаємо ягоди в чашу і подрібнюємо.

Варити масу не потрібно. Заморожувати її ми будемо в свіжому вигляді, тоді полуниця збереже всі корисні властивості. Всипаємо в блендер з пюре цукор і знову збиваємо масу до однорідності.

Обережно наповнюємо пакети для льоду полуницею з цукром. Розміщуємо їх в морозильну камеру. Коли прийде час розморожувати полуницю, дістаємо тільки необхідну кількість, так як повторно свіжу ягоду заморожувати заборонено.

Приємного апетиту!

Варення з перетертої полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця без варіння на зиму Полуниця з цукром без варіння в морозилці на зиму