Смачний і корисний десерт з найбільш смачних яблук у вашому саду – з ранеток. Саме в цьому сорті яблук міститься максимальна кількість пектину, що робить джем ідеальної густоти. А приготувати потрібну консистенцію нам допоможе звичайна ручна м’ясорубка, яка напевно є на кожній кухні в нашій країні.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати джем з ранеток через м’ясорубку, починати варто з підготовки основного інгредієнта, кожне яблуко варто оглянути на предмет гнилі і паразитів. Потім ретельно промиваємо і даємо плодам просохнути.
Фрукти очищаємо від шкірки, позбавляємося від «нутрощів» і нарізаємо довільно. Нарізані ранетки пропускаємо через м’ясорубку один раз (якщо хочете отримати однорідну консистенцію, то маніпуляцію варто провести 2-3 рази).
Отриману масу перекладаємо в сотейник або каструлю з товстим дном, засипаємо цукровим піском, перемішуємо і ставимо на повільний вогонь.
При постійному помішуванні, продовжуємо варіння близько 35-40 хвилин.
Готовий джем розливаємо по стерильним банкам і закручуємо. Зберігаємо в темному і прохолодному місці або відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!
Варенье Джеми