Відмінність «ранеточного» джему, від джему із звичайних яблук очевидно – смак дуже різниться. Райські яблучка відрізняються кисло-солодким смаком і терпко-в’язкою консистенцією, саме це і робить заготовки з цього сорту такими незвичайно смачними.
Інгредієнти: на 4 л.
- Ранетки – 5 кг
- Цукор-пісок – 4 – 4,5 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з ранеток в домашніх умовах на зиму. Починати варто з того, що плоди потрібно перебрати і видалити всі зіпсовані ділянки, викинути червиві і ретельно промити.
Далі фрукти нарізаємо довільно, краще це робити таким чином, щоб було зручно вирізати серцевину разом з кісточками.
Підготовлені яблука перекладаємо в емальовану каструлю або таз, додаємо 500-600 мл кип’яченої води і варимо на маленькому вогні 20-25 хвилин після закипання. За цей час яблука повинні розваритися і стати дуже м’якими.
Знімаємо таз з вогню і перебиваємо масу прямо в тазу до однорідності за допомогою заглибного блендера.
В отримане пюре висипаємо цукор і ретельно розмішуємо до повного розчинення кристалів.
Повертаємо масу на плиту і варимо на повільному вогні до зменшення обсягів майже вдвічі і загустіння. Займає це, як правило, близько 40-60 хвилин.
Готовий джем розливаємо по стерильним банкам, закатуємо і після охолодження ставимо в темне місце. Приємного апетиту!
Джеми