Додавання пектину в варення значно скорочує час варіння і дозволяє додавати в заготовку менше цукру. Пектин забезпечить густу консистенцію і без тривалого уварювання. У такому джемі збережеться більше вітамінів – відмінний привід включити рецепти з пектином в обіг.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Алича – 1400 гр.
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Пектин – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з аличі з пектином? Аличу ретельно миємо, перебираємо від зіпсованих плодів. Розрізаємо кожен плід навпіл і видаляємо кісточки.

У миску кладемо підготовлену аличу, цукровий пісок і струшуємо всі разом. Залишаємо на годину-дві для виділення соку.

Потім перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо джем двадцять хвилин. Окремо змішуємо пектин і пару столових ложок цукру. Отриману суміш висипаємо в варення, перемішуємо і варимо ще три-чотири хвилини. Знімаємо з плити.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готовий, ще рідкий джем, розливаємо по стерильним банкам.

Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце. Після охолодження маса загусне.

Приємного аппетита!

Джеми Повидло