Ароматний мармеладний джем, дуже простий у приготуванні, не вимагає багато часу, а результат вражаючий. Солодкість виходить густий, насиченого бурштинового кольору і ніжної консистенції. У сукупності з гарячим чаєм – ідеальний десерт.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Ранетки (очищені) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 900 гр.
  • Кориця – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з ранеток з корицею. Плоди ретельно промиваємо і просушуємо за допомогою паперових рушників. Розрізаємо на четвертинки і видаляємо серцевину з насінням.

Перекладаємо в каструлю відповідного розміру нарізані ранетки і засипаємо цукровим піском. Відставляємо тару в бік мінімум на півгодини, за цей час плоди дадуть сік. Через 30 хвилин відправляємо майбутній джем на плиту і варимо на повільному вогні близько 35 хвилин.

Додаємо половину чайної ложки кориці, ретельно перемішуємо і варимо протягом ще 25 хвилин.

Напівготову масу знімаємо з плити і перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції.

Готовий джем акуратно розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо і ставимо в темне місце. Приємного апетиту!

Джеми