Ревінь чудово поєднується з полуницею. Пікантна легка кислинка доповнює смак ягоди і робить джем незвичайно смачним. Такий джем готується за принципом п’ятихвилинки і виходить досить густим.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ревінь – 500 гр.
- Полуниця – 500 гр.
- желюючий Цукор – 500 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з ревеню і полуниці. Полуницю промийте і розріжте навпіл. Вимитий ревінь очистити від верхнього шару і наріжте по 2 див. Укладіть підготовлені продукти в каструлю, всипте цукор і залиште постояти на 3 години для отримання полуничного соку.
Поставте масу на вогонь, перемішайте, закип’ятіть і готуйте на малому вогні 20-30 хвилин.
Коли маса трохи охолоне до теплої температури – перебити заготівлю блендером в однорідну джем.
Розкладіть джем по стерильним банкам і закрутіть кришками. Переверніть догори дном і залиште до абсолютного остигання.
Приємного апетиту!
Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця блендером з цукром на зиму Страви з ревеню