Що ж може бути смачніше полуничного джему з «Вікторії» з желатином? Я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом такого джему, де желатин допомагає досягти неймовірної текстури ласощі.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Суниця Вікторія – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Желатин швидкорозчинний – 7 гр.
  • Вода – 25 мл
  • Лимонна кислота – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування джему з Вікторії з желатином? Підготуйте необхідні інгредієнти для полуничного джему. Полуницю ретельно переберіть.

Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Підготовлені ягоди викладіть в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.

Струсніть ємність з ягодами, накрийте кришкою і залиште на 3-5 годин, щоб виділився ягідний сік, і полуниця просочилася сиропом.

За цей час виділиться достатню кількість соку, і цукровий пісок практично розтане.

Потім поставте ємність з полуницею на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Після чого зніміть з вогню і повністю остудіть.

Швидкорозчинний желатин залийте необхідною кількістю питної води, добре перемішайте. Залиште для набухання.

Ємність з ягодами поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню.

Заглибним блендером подрібнити ягоди до однорідної консистенції. Знову поставте на вогонь, додайте лимонну кислоту, доведіть до кипіння. І зніміть з вогню.

Набряклий желатин викладіть в ягідну масу.

Ретельно перемішайте до повного розчинення желатину. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.

Великий ложкою акуратно розкладіть гарячий джем по стерильним банкам. Банки з джемом з полуниці закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Залишки ароматного джему подавайте на стіл.

Приємного насолоди!

Варення з виктории Варення з суниці Варенье Джеми