Пропоную вашій увазі прекрасний і простий рецепт ароматної джему з жовтої черешні. Густа консистенція джему дозволяє йому стати прошарком в тортах або інших десертах. Ласощі виходить в міру солодким і добре поєднується з будь випічкою.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Черешня – 1 кг
- Вода – 250 мл
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 8 гр.
- Желфикс – 1 пакет
Процес приготування:
Джем з жовтої черешні готувати легко. Черешню білу переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. З допомогою спеціального пристосування або шпильки вийміть кісточки, ягоди викладіть в ємність з товстим дном. В іншій ємності зваріть сироп, з’єднавши цукровий пісок і питну воду (2 ложки цукру залиште на потім). Доведіть Сироп до кипіння і залити ним ягоди.
Поставте ємність з черешнею на середній вогонь і доведіть до кипіння, проваріть ягоди 5 хвилин, після чого зніміть з вогню і повністю остудіть. На це буде потрібно 1-1,5 години.
Желфикс змішайте з двома столовими ложками залишеного цукрового піску, додайте до остившім ягодам, добре перемішайте і поставте на повільний вогонь. Доведіть до кипіння.
Потім всипте лимонну кислоту і ванілін, ретельно перемішайте, варіть джем 5 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки пробдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно розлийте гарячий джем по стерильним банкам. Банки з джемом з білої черешні закрутіть стерильними кришками.
Потім банки переверніть догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки з джемом і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання.
Готовий джем з білої черешні можна пробувати.
Приємного насолоди!
Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Джем з черешні Черешня на зиму