Гострі квашені зелені томати фаршируються хріном і часником без використання оцту і наполягають в темному місці приблизно місяць. Далі їх можна використовувати вприкуску до других страв або як пікантною овочевої закуски до столу.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Помідори зелені – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Хрін – 100 гр.
- Часник – 100 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати фаршировані зелені помідори з часником і хріном, потрібно помити овочі. Корінь хрону почистити, з перцю видалити насінну коробку, часник очистити від лушпиння. Пропустити хрін, перець і часник через м’ясорубку. Зелень перемити і дрібно нашаткувати. Хвостики заздалегідь обрізати, але не викидати. Всипати в начинку 1 ч. л. солі, покласти зелень, перемішати.
Зробити у помідорів хрестоподібний надріз, трохи вискобліть чайною ложкою начинку і нафарширувати овочі отриманою масою. Щільно скласти в відро або виварку для заготівлі.
Для розсолу воду довести до кипіння, розчинити в ній цукровий пісок і сіль. Киплячим розсолом залити зелені фаршировані томати. Прибрати в холодне темне місце, але не в холодильник. Почекати близько 1 місяця, і можна пробувати.
Помідори виходять гострими, міцними і добре тримає форму.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори з часником Помідори без оцту і без стерилізації Помідори без стерилізації на зиму Помідори з часником всередині Помідори фаршировані часником на зиму Солодкі помідори без стерилізації