Справжні фінські ягідні пироги готують зазвичай з чорницею і на суміші пшеничного і житнього борошна, але і брусниця зі своїм терпким і трохи гіркуватим смаком подарує любителям домашньої випічки нові смакові відчуття. Готується пиріг у вигляді тарта, на пісочному тісті і брусничная начинка доповнюється сметаною заливкою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно – 75 г.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Брусниця – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакет

Процес приготування:

Почнемо готувати фінська пиріг з брусницею. У посуд для замішування тіста кладемо розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло, насипаємо до нього цукор і збиваємо міксером. Потім додаємо куряче яйце і ще раз збиваємо.

В окремий посуд насипаємо вказане в рецепті кількість сухих інгредієнтів: крохмалю, борошна, розпушувача тіста і кардамону. Ложкою їх перемішуємо.

Потім в масляну суміш пересипаємо сухі інгредієнти і швидко замішуємо тісто. Воно за текстурою повинно вийти м’яким, тому борошна можна додати трохи більше.

Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю олії і викладаємо на неї замішане тісто, сформувавши по краю невисокі бортики.

Потім готуємо сметанную заливку. Для цього, в окремій мисочці ложкою, змішуємо потрібну кількість сметани з цукром, яйцями і ваніллю.

Поверх тіста висипаємо рівним шаром підготовлену брусницю.

Її заливаємо сметаною заливкою і ложкою рівномірно розподіляємо поверх ягід.

Випікаємо фінська пиріг з брусницею в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин. Спеченому пирога даємо деякий час для охолодження і потім подаємо до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані