Справжні фінські ягідні пироги готують зазвичай з чорницею і на суміші пшеничного і житнього борошна, але і брусниця зі своїм терпким і трохи гіркуватим смаком подарує любителям домашньої випічки нові смакові відчуття. Готується пиріг у вигляді тарта, на пісочному тісті і брусничная начинка доповнюється сметаною заливкою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно – 75 г.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 35 гр.
- Масло вершкове – 75 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Брусниця – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакет
Процес приготування:
Почнемо готувати фінська пиріг з брусницею. У посуд для замішування тіста кладемо розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло, насипаємо до нього цукор і збиваємо міксером. Потім додаємо куряче яйце і ще раз збиваємо.
В окремий посуд насипаємо вказане в рецепті кількість сухих інгредієнтів: крохмалю, борошна, розпушувача тіста і кардамону. Ложкою їх перемішуємо.
Потім в масляну суміш пересипаємо сухі інгредієнти і швидко замішуємо тісто. Воно за текстурою повинно вийти м’яким, тому борошна можна додати трохи більше.
Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю олії і викладаємо на неї замішане тісто, сформувавши по краю невисокі бортики.
Потім готуємо сметанную заливку. Для цього, в окремій мисочці ложкою, змішуємо потрібну кількість сметани з цукром, яйцями і ваніллю.
Поверх тіста висипаємо рівним шаром підготовлену брусницю.
Її заливаємо сметаною заливкою і ложкою рівномірно розподіляємо поверх ягід.
Випікаємо фінська пиріг з брусницею в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин. Спеченому пирога даємо деякий час для охолодження і потім подаємо до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані