Мікс з ягід і різні види тесту дозволяють господині експериментувати і кожен раз готувати новий ягідний пиріг. У цьому рецепті вам пропонується для начинки взяти чорницю і консервовану вишню. Пропорцію і кількість ягід можете вибрати по своєму смаку. Тісто замішуємо розсипчасте пісочне, з холодного масла і з допомогою кухонного комбайна або блендера. Таке тісто можна до 6 місяців зберігати в морозилці або троє діб у холодильнику. Рецепт швидкий і простий.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 250 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Чорниця – 1 склянка
  • Вишня заморожена – 1 л
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг з вишнями та чорницями. Пшеничне борошно просійте на сито і пересипте в чашу кухонного комбайна, додавши до неї цукор і щіпку солі.

Вершкове масло, обов’язково заморожене, поріжте на маленькі шматочки і покладіть в чашу до борошна. Замішуйте тісто в режимі «Пульс», тобто 3-4 рази увімкніть максимальну швидкість і разу вимкніть. В результаті цього у вас вийде дрібна крихта.

Цю крихту пересипте в посуд для замішування тіста, додайте до неї один жовток і крижану воду. Тісто швидко (воно не любить теплоти) перемішайте виделкою, а потім завершіть заміс рукою. Потім тісто скачайте в колобок, загорніть в шматочок харчової плівки і на 30 хвилин покладіть в холодильник або морозилку.

Після закінчення цього часу охолоджене тісто розкачайте в коржик між двома листками пекарської папери. Розмір коржі повинен відповідати вашій формі для випічки з урахуванням формування бортиком. Набагато тесту залиште для прикраси пирога. Форму змастіть маслом і викладіть в неї розкатане тісто. Поверх тіста викладіть суміш чорниці та вишні. Із залишеного тіста зробіть гарні смужки і укладіть їх поверх ягідного шару.

Поверхню пирога добре намажте збитим яйцем.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин до золотистого кольору, хоча час випічки залежить від вашої духовки.

Пиріг з чорницею і вишнею готовий. Його трохи остудіть, акуратно вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і можете подати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пиріг з замороженої вишнею Пиріг з чорницею Пироги Пироги з вишнею