Спочатку готується тісто з сиру, борошна, вершкового масла, яєць і солі. Потім на нього виливається начинка зі сметани, цукру, ванільного цукру і жовтків. Зверху викладається чорниця і все запікається протягом години.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Сир – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 – 130 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Сметана 20% – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 – 75 гр.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Чорниця – 200 гр.
Процес приготування:
Готувати фінська пиріг з чорницею і сметаною просто! Ріжемо холодне вершкове масло на кубики, додаємо до нього сир, сіль і просіяне борошно. Спочатку все дрібно рубаємо до отримання крихти. Потім збираємо її гіркою, робимо в центрі воронку і розбиваємо туди одне яйце.
Швидко замішуємо тісто, щоб масло не почало танути. Його не слід довго місити, так як тоді вона стане твердою при випічці. Розподіляємо тісто по формі для запікання, робимо проколи з допомогою виделки, щоб воно не роздулося і відправляємо в холодильник на півгодини.
В цей час готуємо начинку для пирога. В окремій ємності змішуємо сметану, цукровий пісок, ванільний цукор і жовтки. Перемішуємо до отримання однорідної маси.
Дістаємо тісто з холодильника і заливаємо в нього сметанную суміш.
Зверху рівномірно викладаємо чорницю. При використанні замороженої ягоди, спочатку даємо їй розморозитися і стекти виділилася рідини. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом години. Начинка повинна добре загуснути. Також бажано накрити пергаментним папером.
Готовому виробу даємо повністю охолонути, а потім відправляємо його в холодильник для охолодження. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пісочний пиріг з чорницею і сметанною заливкою