В основу з пісочного тіста викладається начинка з чорниці, сметани, яєць і цукру. Пиріг запікається протягом півгодини, а потім остигає і схоплюється в холодильнику.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 110 гр.
- Яйце – 1 шт.
- цукор – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 220 гр.
- Для начинки: –
- Сметана 20% – 220 гр.
- Чорниця – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- цукор – 50 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування фінської пирога з чорницями. При використанні замороженої чорниці заздалегідь розморожуємо її і зливаємо зайву рідину. Для тесту в окремій ємності збиваємо з допомогою міксера розм’якшене вершкове масло разом з тростинним цукром (можна замінити на звичайний).
Розбиваємо одне яйце і збиваємо ще раз.
Борошно просіваємо через сито і додаємо до олії разом з розпушувачем і сіллю. Замішуємо тісто. Це можна зробити за допомогою міксера. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю масла і присипаємо борошном.
готове тісто Викладаємо у форму і рівномірно розподіляємо його руками, робимо бортики 4-5 см заввишки.
Приступаємо до приготування заливки. В окрему ємність відправляємо сметану, цукор і яйця. Перемішуємо до отримання однорідної маси. Далі додаємо туди чорницю і ще раз перемішуємо.
Заливаємо отриману сметанную масу з чорницею в основу. Розігріваємо духовку до 190оС і випікаємо пиріг протягом 35 хвилин. Потім дістаємо виріб і даємо йому повністю охолонути, не виймаючи з форми. Далі ставимо його в холодильник, щоб начинка схопилася.
чорничний пиріг Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Заливний пиріг з чорницею Заливний пиріг на сметані Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пиріг з чорницею і сметанною заливкою Пироги Тісто для заливного пирога на сметані