Простий спосіб приготування форелі: замаринувати в лимонному соусі і посмажити на свіжому повітрі на мангалі. Така рибка ніколи не залишиться без уваги під час обіду. Цитрус ідеально підкреслює смак форелі і надає їй соковитість. Додатково готовим до стейкам можна подати салат зі свіжих овочів і варену картоплю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Форель – 2 кг
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Розмарин – 0.5 ч. л.
- Масло оливкова – 50 мл
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування форелі в лимонному маринаді на решітці на мангалі? Рибу ретельно промиваємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі. Голову і хвіст можна використовувати для юшки. А тушку розрізаємо на стейки.
Їх товщина повинна бути приблизно в два-три сантиметри. При такому розмірі риба не пересушити і вийде соковитою. Обсушуємо оброблену рибу паперовим рушником.
В окремій ємності готуємо маринад. Лимон промиваємо гарячою водою, прокатує по столу, притискаючи долонею, для підвищення сокоотделенія. Видавлюємо сік з цитруса і поміщаємо його в невелику миску. Додаємо сіль і чорний мелений перець.
Далі додаємо сушений розмарин і сіль. Добре збовтуємо все виделкою, щоб кристали солі розчинилися. В останню чергу вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Маринад готовий.
Стейки покласти в підходящу посуд. Поллємо приготованим маринадом і закриваємо кришкою. Як варіант, затягуємо харчовою плівкою. Прибираємо форель в холодильник для маринування на годину-дві.
Готуємо мангал: температура вугілля повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкритого полум’я не допускається. Стейки покласти на змащену маслом грати і відправляємо на мангал. Готуємо рибу орієнтовно п’ятнадцять хвилин, періодично перевертаючи на різні сторони. Важливо не пересушити.
Готові стейки перекладаємо на блюдо, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!