Дунганская кухня – це кухня одного з малочисельних народів Середньої Азії, нащадків арабів і китайців. За своєю суттю вона є самобутнім симбіозом східних і китайських страв, до яких можна віднести і фунчозу по-дунгански. Головна особливість такого салату – додавання солодкої редьки (дайкона) і лука джусая (запашного цибулі з плоскими листям, яке за смаком нагадує і цибулю, і часник одночасно). Якщо вам не вдасться роздобути джусай, його можна замінити на молодий зелений лук або пір’я молодого часнику.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Телятина – 500 гр.
- Дайкон – 1 – 2 шт.
- Квасоля стручкова – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Часник – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Локшина рисова – 150 – 200 гр.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Оцет столовий 9% – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати фунчозу по-дунгански, поріжте невеликими кубиками м’ясо, обмытое і обсушенное заздалегідь.
В кухонному комбайні порубаєте або натріть на тертці очищену моркву.
Невеликими кубиками або тонкою соломкою наріжте перцем і редьку дайкон. Також подрібніть і цибулю.
Нарубайте не занадто дрібно кілька зубчиків часнику.
У стручкової квасолі відріжте кінчики.
Нарубайте брусками джусай і квасоля.
Рослинне масло нагрійте в сковорідці обсмажте в ньому м’ясо, поки не утвориться рум’яна кірочка. Далі м’ясо підсолити і додати цибулю.
Додайте в сковорідку всі інші овочі крім часнику і джусая, смажте на сильному вогні, помішуючи, щоб вони саме підсмажилися, а не потушились.
Потім додайте томатну пасту, оцет, соєвий соус, часник, джусай, сіль і перець за смаком. Всі розмішайте і підсмажте ще кілька хвилин.
Скляну локшину – фунчозу відваріть до готовності, дотримуючись інструкції на упаковці.
На велике блюдо викладіть макарони, зверху викладіть густий м’ясо-овочевий соус. Страву можна присипати свіжим джусаем і подавати до столу, поки фунчоза по-дунгански не охолола.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами