Є безліч рецептів приготування домашньої фунчозу, але з баклажанами і болгарським перцем вона виходить неймовірно апетитною. Смачне, дуже соковите і ситне блюдо урізноманітнює домашнє меню і здивує рідних!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Як приготувати фунчозу з баклажанами і болгарським перцем? Овочі миємо. Баклажан ріжемо кружальцями, а потім – на невеликі кубики.
Розігріваємо, змащену оливковою олією сковороду і обсмажуємо баклажани 5 хв.
Моркву чистимо та миємо. Натираємо моркву за допомогою спеціальної корейської терки або ж простий з великими дірочками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.
Додаємо цибулю і моркву на сковороду і підсмажити ще 5 хв
Болгарський перець чистимо від насіння і ріжемо маленькими квадратами.
Додаємо на сковороду і смажимо ще 5-7 хв.
Фунчозу заливаємо окропом і наполягаємо 5 хв. Зливаємо воду.
Додаємо фунчозу в блюдо, вливаємо соєвий соус, оливкова олія, а також засипаємо спеції, сіль і подрібнену зелень. Розмішуємо і тримаємо на вогні ще 3 хв
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом