Є безліч рецептів приготування домашньої фунчозу, але з баклажанами і болгарським перцем вона виходить неймовірно апетитною. Смачне, дуже соковите і ситне блюдо урізноманітнює домашнє меню і здивує рідних!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Як приготувати фунчозу з баклажанами і болгарським перцем? Овочі миємо. Баклажан ріжемо кружальцями, а потім – на невеликі кубики.

Розігріваємо, змащену оливковою олією сковороду і обсмажуємо баклажани 5 хв.

Моркву чистимо та миємо. Натираємо моркву за допомогою спеціальної корейської терки або ж простий з великими дірочками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

Додаємо цибулю і моркву на сковороду і підсмажити ще 5 хв

Болгарський перець чистимо від насіння і ріжемо маленькими квадратами.

Додаємо на сковороду і смажимо ще 5-7 хв.

Фунчозу заливаємо окропом і наполягаємо 5 хв. Зливаємо воду.

Додаємо фунчозу в блюдо, вливаємо соєвий соус, оливкова олія, а також засипаємо спеції, сіль і подрібнену зелень. Розмішуємо і тримаємо на вогні ще 3 хв

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом