Фунчоза з кальмарами і овочами – відмінна обідня закуска, а також блюдо для святкового столу. Це смачне екзотичну страву з морепродуктів, який дуже легко приготувати в домашніх умовах. Вона дуже ситна та поживна, а ще неймовірно корисна. Гостям точно сподобається ваш кулінарний шедевр!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Кальмари – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Фунчоза – 4 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати фунчозу з кальмарами? Розморожуємо кальмари і чистимо їх. Потім занурюємо в окріп, а щоб вони не спливали притискаємо тарілкою. Фунчозу також заливаємо окропом і тримаємо 5 хвилин, потім воду зливаємо.
Моркву чистимо і промиваємо водою. Для цього блюдо добре використовувати корейську тертку, так морква вийти більш млинцевої і тонкої, але підійде і звичайна. Натираємо моркву.
Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на півкільця.
Моєму помідор і перець. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими смужками, а помідор ріжемо невеликими кубиками.
Тепер кальмар готовий і його також потрібно порізати довгими скибочками невеликої товщини.
Зубчики часнику подрібнюємо ножем, дрібної теркою або ж пресом, як вам зручніше.
Розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому часник.
Потім в часниковому маслі підсмажити цибулю і моркву.
Коли морква і цибуля стануть м’якими, додаємо до них перець і помідори.
Періодично перемішуємо інгредієнти.
Через 5-7 хв. додаємо кальмари і смажимо ще 15 хв.
Тепер додаємо фунчозу, щоб було зручніше, її можна порізати на більш коротку соломку.
Перемішуємо блюдо, додаємо сіль і перець і обсмажуємо ще 10 хв.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами