Фунчоза з кальмарами і овочами – відмінна обідня закуска, а також блюдо для святкового столу. Це смачне екзотичну страву з морепродуктів, який дуже легко приготувати в домашніх умовах. Вона дуже ситна та поживна, а ще неймовірно корисна. Гостям точно сподобається ваш кулінарний шедевр!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кальмари – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Фунчоза – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати фунчозу з кальмарами? Розморожуємо кальмари і чистимо їх. Потім занурюємо в окріп, а щоб вони не спливали притискаємо тарілкою. Фунчозу також заливаємо окропом і тримаємо 5 хвилин, потім воду зливаємо.

Моркву чистимо і промиваємо водою. Для цього блюдо добре використовувати корейську тертку, так морква вийти більш млинцевої і тонкої, але підійде і звичайна. Натираємо моркву.

Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на півкільця.

Моєму помідор і перець. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими смужками, а помідор ріжемо невеликими кубиками.

Тепер кальмар готовий і його також потрібно порізати довгими скибочками невеликої товщини.

Зубчики часнику подрібнюємо ножем, дрібної теркою або ж пресом, як вам зручніше.

Розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому часник.

Потім в часниковому маслі підсмажити цибулю і моркву.

Коли морква і цибуля стануть м’якими, додаємо до них перець і помідори.

Періодично перемішуємо інгредієнти.

Через 5-7 хв. додаємо кальмари і смажимо ще 15 хв.

Тепер додаємо фунчозу, щоб було зручніше, її можна порізати на більш коротку соломку.

Перемішуємо блюдо, додаємо сіль і перець і обсмажуємо ще 10 хв.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами