Ця страва сподобається любителям гострої азіатської кухні. Причому його гостроту ви завжди зможете відрегулювати самі, готувати фунчозу в кисло-солодкому соусі можна з м’ясом і рибою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Куряче філе – 450 – 500 гр.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Соєвий соус – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Кетчуп – за смаком
- Кунжут для посипання
Процес приготування:
Як почати готувати фунчозу з куркою в кисло-солодкому соусі? Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями, обсмажте на соняшниковій олії.
Додайте до цибулі дрібно нарізане куряче філе, смажте до готовності курки.
Перець помийте, видаліть з нього насіння, м’якоть наріжте тонкою соломкою, додайте її на сковорідку, перемішайте.
Потім влийте соєвий соус, 3-4 столові ложки кетчупу, 100 мл води, додайте спеції за смаком. Варіть 10-12 хвилин, поки не випарується зайва волога.
Фунчозу залийте окропом, залиште на 5 хвилин, потім промийте холодною водою.
Локшину перекладіть в глибоку тарілку, зверху покладіть тушковані овочі і м’ясо, посипте кунжутом – страва готова.
Приємного апетиту!
Гаряча фунчоза з куркою і овочами Фунчоза Фунчоза з куркою Фунчоза з куркою і овочами Фунчоза з куркою і овочами на сковороді Фунчоза з куркою, овочами і соєвим соусом Фунчоза з м'ясом і овочами