Локшина фунчоза не має насиченого смаку, за рахунок чого поєднується з багатьма іншими продуктами. Спробуйте смачну закуску з мідіями. Страва з морепродуктів можна подавати для оригінального обіду або вечері.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 70 гр.
  • Мідії – 20 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Часник – 1 зуб.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування фунчозы з мідіями. Фунчозу викладаємо в окрему миску і заливаємо окропом на 5-7 хвилин. Локшина повинна набрякнути. Після цього зливаємо воду і промиваємо продукт під холодною водою.

Очищаємо овочі від шкірки і лушпиння. Нарізаємо всі тонкими смужками. Краще всього використовувати овочерізку.

Розігріваємо сковороду на вершковому маслі. Викладаємо нарізані овочі і обсмажуємо пару хвилин до м’якого стану.

Додаємо до овочів соєвий соус і необхідні спеції. Перемішуємо.

М’ясо мідій слід заздалегідь розморозити і очистити від можливих осколків або водоростей.

Потім викладаємо морепродукт на сковороду і тримаємо на вогні ще 5-7 хвилин.

В останню чергу викладаємо локшину, рівномірно перемішуємо з іншими інгредієнтами.

Тримаємо на повільному вогні пару хвилин. Страва готова!

Викладаємо в порційні тарілки. Подавати до столу можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з соєвим соусом