Локшина фунчоза не має насиченого смаку, за рахунок чого поєднується з багатьма іншими продуктами. Спробуйте смачну закуску з мідіями. Страва з морепродуктів можна подавати для оригінального обіду або вечері.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 70 гр.
- Мідії – 20 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Часник – 1 зуб.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло – для смаження
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування фунчозы з мідіями. Фунчозу викладаємо в окрему миску і заливаємо окропом на 5-7 хвилин. Локшина повинна набрякнути. Після цього зливаємо воду і промиваємо продукт під холодною водою.
Очищаємо овочі від шкірки і лушпиння. Нарізаємо всі тонкими смужками. Краще всього використовувати овочерізку.
Розігріваємо сковороду на вершковому маслі. Викладаємо нарізані овочі і обсмажуємо пару хвилин до м’якого стану.
Додаємо до овочів соєвий соус і необхідні спеції. Перемішуємо.
М’ясо мідій слід заздалегідь розморозити і очистити від можливих осколків або водоростей.
Потім викладаємо морепродукт на сковороду і тримаємо на вогні ще 5-7 хвилин.
В останню чергу викладаємо локшину, рівномірно перемішуємо з іншими інгредієнтами.
Тримаємо на повільному вогні пару хвилин. Страва готова!
Викладаємо в порційні тарілки. Подавати до столу можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з соєвим соусом